Mosselen met mosterdmayonaise

      Geen reacties op Mosselen met mosterdmayonaise

 

Mosselen met mosterdmayonaise

Recept printen
Recept categorie: met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 kg mosselen (verse )
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 1 kopje water
  • 1 mespunt peper
  • 1 citroen (het sap er van)
  • 3 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 el kiemolie
  • 2 el crême fraiche
  • 1 bosje dragon
  • 1 bosje kervel

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de ui en snijd ze in ringen. Breng ze in een grote pan met het
  • laurierblad en het water aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en bestrooi ze met peper. Laat ze circa 10 minuten
  • met het deksel op de pan koken tot de schelpen open staan.
  • Laat de mosselen afkoelen en verwijder de lege schelphelften. Verdeel de
  • gevulde helften over 4 borden en besprenkel ze met citroensap.
  • Meng de eierdooiers met mosterd en zout. Voeg daarbij de olie
  • druppelsgewijs toe. Voeg de crème fraîche aan het mengsel toe.
  • Roer de gewassen, drooggedepte en grofgehakte kruiden door de mayonaise.
  • Garneer de mosselen en breng op elke schelphelft naast de mossel een
  • toefje mayonaise aan.
  • Bestrooi de mosselen en de mosterdmayonaise met de rest van de gehakte
  • kruiden.