Mosselen met mosterdmayonaise

      Geen reacties op Mosselen met mosterdmayonaise

 

Mosselen met mosterdmayonaise

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 kg mosselen verse
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 1 kopje water
  • 1 mespunt witte peper
  • 1 citroen het sap er van
  • 3 eierdooiers
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 el kiemolie
  • 2 el crème fraîche
  • 1 bosje dragon
  • 1 bosje kervel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de ui en snijd ze in ringen. Breng ze in een grote pan met het
  2. laurierblad en het water aan de kook.
  3. Voeg de mosselen toe en bestrooi ze met peper. Laat ze circa 10 minuten
  4. met het deksel op de pan koken tot de schelpen open staan.
  5. Laat de mosselen afkoelen en verwijder de lege schelphelften. Verdeel de
  6. gevulde helften over 4 borden en besprenkel ze met citroensap.
  7. Meng de eierdooiers met mosterd en zout. Voeg daarbij de olie
  8. druppelsgewijs toe. Voeg de crème fraîche aan het mengsel toe.
  9. Roer de gewassen, drooggedepte en grofgehakte kruiden door de mayonaise.
  10. Garneer de mosselen en breng op elke schelphelft naast de mossel een
  11. toefje mayonaise aan.
  12. Bestrooi de mosselen en de mosterdmayonaise met de rest van de gehakte
  13. kruiden.