Mosselen met spaghetti

      Geen reacties op Mosselen met spaghetti

 

Print

Mosselen met spaghetti

Categorie Gerecht met vis, Pasta
Keuken Italiaanse keuken
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2.5 kg verse mosselen
  • 1 portie soepgroente
  • 2 uien
  • 250 ml water
  • 750 ml witte wijn
  • 8 peperkorrels
  • 500 gr spaghetti
  • 1 el olie
  • 50 gr roomboter
  • ma‹zena
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de soepgroente schoon, was ze en snijd ze in stukjes. Schil de uien
  • en snipper ze.
  • Breng het water, de wijn, de soepgroente en de peperkorrels in een grote
  • pan aan de kook en laat het geheel circa 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de mosselen toe, leg het deksel op de pan en kook alles circa 10
  • minuten tot de schelpen open staan.
  • Schep de mosselen en de groente met een schuimspaan uit het kooknat en
  • doe alles in een voorverwarmde schaal.
  • Voeg de olie toe, doe de spaghetti in de pan en laat ze 10 minuten
  • koken. Giet het kooknat af en bewaar het. Laat de spaghetti uitlekken en
  • meng ze met de boter.
  • Bind het kooknat, breng het met zout en peper op smaak en serveer het
  • als dipsaus in schaaltjes bij het gerecht.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.