Mosselen met sperziebonen

      Geen reacties op Mosselen met sperziebonen

 

Mosselen met sperziebonen

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 kg verse mosselen
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr doorregen spek
  • 1 ui
  • 1/2 liter sherry halfdroge
  • 1/2 liter water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 kg sperziebonen
  • zout
  • peper
  • 1 bosje peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd het spek en de knoflook in kleine stukjes en hak de ui grof.
  2. Bak het spek in de hete olie knapperig. Fruit de ui.
  3. Blus met de sherry en het water, voeg er zout en peper toe en breng het
  4. geheel aan de kook.
  5. Voeg de schoongemaakte bonen en de knoflook toe.
  6. Doe de mosselen na 5 minuten in de pan en laat ze op middelhoog vuur
  7. koken tot de mosselen open staan. Roer daarbij af en toe voorzichtig met
  8. een schuimspaan om, zodat de bonen uit elkaar vallen.
  9. Vul het gerecht in een voorverwarmde schaal. Bestrooi het met de gehakte
  10. peterselie en garneer met enkele peterselietakjes