Mosselen met venkel

      Geen reacties op Mosselen met venkel

 

Mosselen met venkel

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 kg verse mosselen
  • 20 gr roomboter
  • 1 grote venkelknol
  • 2 uien
  • 2 prei
  • 2 wortelen
  • 1/2 liter vleesbouillon
  • 1/4 liter witte wijn
  • 1/4 liter slagroom
  • 1 eierdooier
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de venkelknol in blokjes, de uien en de prei in ringen en de
  2. wortelen in schijfjes.
  3. Fruit alles in de boter.
  4. Blus met de bouillon en de witte wijn en breng het geheel aan de kook.
  5. Voeg de mosselen toe en laat ze op middelhoog vuur koken tot de schelpen
  6. open staan.
  7. Schep de schelpen en de groente met een schuimspaan uit het kooknat en
  8. vul alles in een voorverwarmde schaal.
  9. Meng de room met de eierdooier en roer het papje door het kooknat.
  10. Breng het gerecht met zout en peper op smaak.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.