Mosselen met venkel

      Geen reacties op Mosselen met venkel

 

Mosselen met venkel

Recept printen
Recept categorie: met vis
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 kg mosselen
  • 20 gr roomboter
  • 1 grote venkelknol
  • 2 ui
  • 2 prei
  • 2 wortelen
  • 1/2 liter vleesbouillon
  • 1/4 liter witte wijn
  • 1/4 liter slagroom
  • 1 ei
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de venkelknol in blokjes, de uien en de prei in ringen en de
  • wortelen in schijfjes.
  • Fruit alles in de boter.
  • Blus met de bouillon en de witte wijn en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en laat ze op middelhoog vuur koken tot de schelpen
  • open staan.
  • Schep de schelpen en de groente met een schuimspaan uit het kooknat en
  • vul alles in een voorverwarmde schaal.
  • Meng de room met de eierdooier en roer het papje door het kooknat.
  • Breng het gerecht met zout en peper op smaak.

Tips / Opmerking

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.