Mosselen in Pernod roomsaus

      Geen reacties op Mosselen in Pernod roomsaus

 

Mosselen in Pernod roomsaus

Recept categorie Gerecht met vis
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd een ui in ringen en snipper de andere ui fijn.
  2. Schil het teentje knoflook en hak het fijn.
  3. Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in dunne ringen.
  4. Verhit de olie in een steelpan. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook
  5. in de olie. Voeg de prei toe en smoor alles al roerende.
  6. Blus met de Pernod en de crème fraîche, laat het geheel even opkoken en
  7. daarna op een laag vuur zachtjes trekken.
  8. Doe de mosselen in een grote pan met water, voeg de uiringen toe, leg
  9. het deksel op de pan en laat de mosselen koken tot de schelpen open
  10. staan.
  11. Vul de mosselen in een voorverwarmde schaal. Zeef het mosselnat en
  12. gebruik het gedeeltelijk voor de roomsaus. Breng de saus met zout, peper
  13. en suiker op smaak en giet ze over de mosselen.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.