Mosselen in Pernod roomsaus

      Geen reacties op Mosselen in Pernod roomsaus

 

Mosselen in Pernod roomsaus

Print
Categorie: Gerecht met vis
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd een ui in ringen en snipper de andere ui fijn.
  • Schil het teentje knoflook en hak het fijn.
  • Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in dunne ringen.
  • Verhit de olie in een steelpan. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook
  • in de olie. Voeg de prei toe en smoor alles al roerende.
  • Blus met de Pernod en de crème fraîche, laat het geheel even opkoken en
  • daarna op een laag vuur zachtjes trekken.
  • Doe de mosselen in een grote pan met water, voeg de uiringen toe, leg
  • het deksel op de pan en laat de mosselen koken tot de schelpen open
  • staan.
  • Vul de mosselen in een voorverwarmde schaal. Zeef het mosselnat en
  • gebruik het gedeeltelijk voor de roomsaus. Breng de saus met zout, peper
  • en suiker op smaak en giet ze over de mosselen.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.