Mosselen Shanghai

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselen Shanghai

Mosselen Shanghai

Print
Categorie: Zeevruchten
Keuken: Aziatische Keuken
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 3 kg verse mosselen
  • 50 gr boter
  • 3 uien
  • 1/2 liter water
  • 1 stukje verse gember
  • 100 gr gedroogde paddestoelen
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 blikje sojakiemen
  • 1 klein pakje baminoedels
  • zout
  • vloeibare zoetstof
  • cayennepeper
  • zoet-pikante sojasaus

Bereidingswijze

  • Laat de paddestoelen 1 tot 2 uur van te voren wellen.
  • Snijd de ui in ringen en fruit ze in de hete boter.
  • Blus met water.
  • Laat de paddestoelen uitlekken, rasp met de gember en snijd de bamboescheuten in schijfjes.
  • Doe deze ingredienten, de sojakiemen en de baminoedels in de pan en laat ze op matig vuur koken tot de bamboescheuten gaar zijn.
  • Breng het kooknat met zout, zoetstof, cayennepeper, sojasaus en eventueel nog wat gember op smaak.
  • Voeg de mosselen toe en kook alles op middelhoog vuur tot de schelpen open staan.