Mosselen Shanghai

      Geen reacties op Mosselen Shanghai

 

Mosselen Shanghai

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kg verse mosselen
  • 50 gr boter
  • 3 uien
  • 1/2 liter water
  • 1 stukje verse gember
  • 100 gr gedroogde paddestoelen
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 blikje sojakiemen
  • 1 klein pakje baminoedels
  • zout
  • vloeibare zoetstof
  • cayennepeper
  • zoet-pikante sojasaus

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de paddestoelen 1 tot 2 uur van te voren wellen.
  2. Snijd de ui in ringen en fruit ze in de hete boter.
  3. Blus met water.
  4. Laat de paddestoelen uitlekken, rasp met de gember en snijd de
  5. bamboescheuten in schijfjes.
  6. Doe deze ingredienten, de sojakiemen en de baminoedels in de pan en laat
  7. ze op matig vuur koken tot de bamboescheuten gaar zijn.
  8. Breng het kooknat met zout, zoetstof, cayennepeper, sojasaus en
  9. eventueel nog wat gember op smaak.
  10. Voeg de mosselen toe en kook alles op middelhoog vuur tot de schelpen
  11. open staan.