Mosselen Shanghai
Porties 4 personen
Wat gaat er in?
- 3 kg verse mosselen
- 50 gr boter
- 3 uien
- 1/2 liter water
- 1 stukje verse gember
- 100 gr gedroogde paddestoelen
- 1 blikje bamboescheuten
- 1 blikje sojakiemen
- 1 klein pakje baminoedels
- zout
- vloeibare zoetstof
- cayennepeper
- zoet-pikante sojasaus
Hoe maak ik het klaar?
-
Laat de paddestoelen 1 tot 2 uur van te voren wellen.
-
Snijd de ui in ringen en fruit ze in de hete boter.
-
Blus met water.
-
Laat de paddestoelen uitlekken, rasp met de gember en snijd de
-
bamboescheuten in schijfjes.
-
Doe deze ingredienten, de sojakiemen en de baminoedels in de pan en laat
-
ze op matig vuur koken tot de bamboescheuten gaar zijn.
-
Breng het kooknat met zout, zoetstof, cayennepeper, sojasaus en
-
eventueel nog wat gember op smaak.
-
Voeg de mosselen toe en kook alles op middelhoog vuur tot de schelpen
-
open staan.