Mosselen St. Petersburg

      Geen reacties op Mosselen St. Petersburg

 

Mosselen St. Petersburg

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Zeevruchten
Land van herkomst: Rusland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 kg mosselen
  • 50 gr boter
  • 125 gr doorregen spek
  • 4 ui
  • 1 bosje selderie
  • 500 gr rode bieten
  • 500 gr witte kool
  • 4 tomaten
  • 2 el wijnazijn
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 liter vleesbouillon
  • 1 bosje peterselie
  • 1 laurierblad
  • suiker
  • zout
  • peper
  • maizena (om te binden)
  • 1 bosje dille
  • 1 beker zure room

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de boter in een grote pan.
  • Was de rode bieten, schil ze en snijd ze in 1 cm dikke repen. Snipper de
  • uien en snijd het spek in dobbelsteentjes. Maak de selderie schoon en
  • hak ze fijn. Fruit alles in de boter.
  • Verwijder de koolstronk en snijd de witte kool in 2 tot 3 cm grote
  • stukken. Snijd de tomaten in blokjes. Doe de witte kool, de
  • tomatenblokjes, de azijn, het karwijzaad en 2 el suiker in de pan en
  • stoof even.
  • Blus met de rundvleesbouillon.
  • Was de peterselie, maak er met het laurierblad een mooi bosje van en doe
  • het in de soep.
  • Laat het geheel in de gesloten pan op middelmatig vuur 10 tot 15 minuten
  • zachtjes koken.
  • Voeg de schoongemaakte mosselen toe en kook ze op middelmatig vuur in 10
  • tot 15 minuten gaar.
  • Schep de mosselen en de groente met een schuimspaan uit de pan, vul
  • alles in een voorverwarmde schaal en houd dit verder warm.
  • Verwijder het peterseliebosje en breng het kooknat met zout, suiker en
  • versgemalen peper op smaak. Bind het met ma‹zena.
  • Giet voor elke gast aan tafel wat saus in een klein schaaltje (dipsaus
  • voor de mosselen en het brood) en schenk de rest over de mosselen.
  • Garneer de dipsaus met een toefje zure room en de kleingesneden dille.

Tips / Opmerking

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.