Mosselen ‘Tejo’

      Geen reacties op Mosselen ‘Tejo’

 

Mosselen 'Tejo'

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kg verse mosselen
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 3 uien
  • 1.5 liter rundvleesbouillon
  • 250 gr rijst
  • 1 blik gepelde tomaten circa 800 gr
  • 2 tenen knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 bosje peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de uien in ringen en fruit ze in de olijfolie tot ze glazig zijn.
  2. Blus met de rundvleesbouillon.
  3. Kook de rijst half gaar.
  4. Voeg de in stukken gesneden tomaten en de fijngehakte knoflook toe en
  5. laat het geheel even opkoken.
  6. Breng het kooknat met zout en peper pikant op smaak.
  7. Voeg de mosselen toe en laat ze circa 10 … 15 minuten koken tot de
  8. schelpen open staan.
  9. Hak een deel van het bosje peterselie fijn en roer het door het geheel.
  10. Garneer het gerecht met de resterende peterselietakjes.