Mosselen ‘Verde’

      Geen reacties op Mosselen ‘Verde’

 

Mosselen 'Verde'

Print
Categorie: Gerecht met vis
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 2.5 kg verse mosselen
  • 4 el olijfolie
  • 75 gr doorregen spek
  • 3 uien
  • 3 el tomatenpuree
  • 1/4 liter droge witte wijn
  • 250 gr groene noedels
  • Italiaans kruidenmengsel
  • zout

Bereidingswijze

  • Kook de mosselen 12 minuten in licht gezouten water, laat ze afkoelen en
  • neem ze uit de schelpen.
  • Snijd ondertussen het spek in dobbelsteentjes en bak het in een grote
  • pan in de olijfolie.
  • Fruit de uiringen in de olie tot ze glazig zijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat ze zachtjes meekoken.
  • Kruid met de Italiaanse kruiden.
  • Voeg de wijn en de mosselen toe en laat er even de kook over komen.
  • Kook ondertussen de noedels, laat ze uitlekken en meng ze met de overige
  • ingredienten.

Tips / Opmerkingen

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.