Mosselragout, zoetzuur

      Geen reacties op Mosselragout, zoetzuur

 

Mosselragout, zoetzuur

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Voorgerecht
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1.5 kg mosselen
  • 125 gr gepelde garnalen
  • 2 augurk (150 gr)
  • 2 el roomboter
  • 200 gr champignons (uit blik)
  • 100 gr zilveruitjes
  • 1 el bloem
  • 1/4 liter water
  • dragonbladeren
  • peper
  • zout
  • suiker
  • dille

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
  • Snijd de augurken in schijfjes.
  • Fruit de augurken, de champignons en de zilveruitjes in de hete
  • roomboter.
  • Stuif er wat bloem over en giet er water bij. Laat alles circa 7 minuten
  • koken.
  • Voeg het zout, de peper en de dragonbladeren toe. Breng dit met suiker
  • op smaak.
  • Neem de mosselen uit de schelpen en doe ze met de gepelde garnalen in de
  • pan. Laat er even de kook over komen en breng het gerecht op smaak.