Mosselragout, zoetzuur

      Geen reacties op Mosselragout, zoetzuur

 

Mosselragout, zoetzuur

Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 125 gr gepelde garnalen
  • 2 augurken 150 gr
  • 2 el roomboter
  • 200 gr champignons uit blik
  • 100 gr zilveruitjes
  • 1 el bloem
  • 1/4 liter heet water
  • dragonbladeren
  • witte peper
  • zout
  • suiker
  • dille

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
  2. Snijd de augurken in schijfjes.
  3. Fruit de augurken, de champignons en de zilveruitjes in de hete
  4. roomboter.
  5. Stuif er wat bloem over en giet er water bij. Laat alles circa 7 minuten
  6. koken.
  7. Voeg het zout, de peper en de dragonbladeren toe. Breng dit met suiker
  8. op smaak.
  9. Neem de mosselen uit de schelpen en doe ze met de gepelde garnalen in de
  10. pan. Laat er even de kook over komen en breng het gerecht op smaak.