Mosselsoep 2

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselsoep 2

 

Mosselsoep 2

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 150 gr gekookte mosselen
  • 2 dl water
  • 2 dl witte wijn
  • 1 gesnipperd uitje
  • 2 takjes peterselie
  • 1 kleine winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel boter
  • 1/4 liter visbouillon
  • 1 eetlepel koffieroom
  • 1 eidooier
  • zout
  • peper
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 2 eetlepels gehakte kervel

Bereidingswijze

  • Verwarm de mosselen ± 10 minuten in het water met de ui, de peterselie en de wijn. 
  • Snijd de wortel in reepjes en de bleekselderij in boogjes en bak ze zacht in de verhitte boter.
  • Zeef het mosselnat, vul het met visbouillon tot 7 dl aan, schenk dit bij de groenten en breng aan de kook.
  • Klop de eidooier met de room en een lepel bouillon los en voeg dit al roerend straalsgewijs aan de soep toe. Laat de soep nu niet meer koken.
  • Doe de mosselen bij de soep, maak op smaak af met zout en peper en bestrooi met de kervel.