Mosselsoep 3

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselsoep 3

Mosselsoep 3

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit ze in de helft van de olijfolie glazig.
  • Snijd de selderij fijn en stoof de helft ervan even mee.
  • Voeg de mosselen toe en kruid met versgemalen peper.
  • Leg het deksel op de pan en laat 10 minuten koken tot de mosselen geopend zijn (gooi ongeopende mosselen weg).
  • Haal de mosselen uit de schelp, verwijder de schelpen en giet het mosselvocht door
  • Stoof de rest van de selderij in de rest van de olijfolie en voeg de rijst, het mosselvocht, de witte wijn en 1 liter water toe.
  • Breng aan de kook en laat de rijst in 15 minuten gaar worden.
  • Kruid met een beetje kerriepoeder en verwarm de mosselen in de soep.
  • Bestrooi met gehakte peterselie en dien de soep direct op.