Mosselsoep ‘Elsas’

      Geen reacties op Mosselsoep ‘Elsas’

 

Mosselsoep 'Elsas'

Print
Categorie: Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Franse keuken
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 100 gr sjalotten
  • 100 gr wortelen
  • ruim 1/2 liter vleesbouillon
  • 1/4 liter zurige witte wijn
  • zout
  • witte peper
  • 60 gr roomboter
  • 60 gr bloem
  • 100 gr champignons
  • 4 el room
  • 1 bosje dille

Bereidingswijze

  • Hak de schoongemaakte sjalotten fijn. Maak de wortelen schoon en snijd
  • ze in schijfjes.
  • Breng de bouillon met wijn, zout en peper aan de kook.
  • Voeg de sjalotten, de wortelen en de schoongemaakte mosselen toe.
  • Laat het geheel 8 tot 10 minuten koken tot de schelpen open staan.
  • Verhit ondertussen de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en blus
  • met een deel van het kooknat. Giet het overige nat weg.
  • Voeg de schoongemaakte, gewassen en fijngesneden champignons toe en laat
  • alles circa 10 minuten zachtjes koken.
  • Neem ondertussen de mosselen uit de schelpen en doe ze in de soep.
  • Breng het gerecht op smaak, voeg de room toe en strooi er de gehakte
  • dille over.