Mosselsoep ‘Elsas’

      Geen reacties op Mosselsoep ‘Elsas’

 

Mosselsoep 'Elsas'

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Franse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 100 gr sjalotten
  • 100 gr wortelen
  • ruim 1/2 liter vleesbouillon
  • 1/4 liter zurige witte wijn
  • zout
  • witte peper
  • 60 gr roomboter
  • 60 gr bloem
  • 100 gr champignons
  • 4 el room
  • 1 bosje dille

Hoe maak ik het klaar?

  1. Hak de schoongemaakte sjalotten fijn. Maak de wortelen schoon en snijd
  2. ze in schijfjes.
  3. Breng de bouillon met wijn, zout en peper aan de kook.
  4. Voeg de sjalotten, de wortelen en de schoongemaakte mosselen toe.
  5. Laat het geheel 8 tot 10 minuten koken tot de schelpen open staan.
  6. Verhit ondertussen de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en blus
  7. met een deel van het kooknat. Giet het overige nat weg.
  8. Voeg de schoongemaakte, gewassen en fijngesneden champignons toe en laat
  9. alles circa 10 minuten zachtjes koken.
  10. Neem ondertussen de mosselen uit de schelpen en doe ze in de soep.
  11. Breng het gerecht op smaak, voeg de room toe en strooi er de gehakte
  12. dille over.