Mosselsoep met bier

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselsoep met bier

Mosselsoep met bier

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
  • Smelt de boter in een pan, schep de aardappel, de mosterd en de helft van de bosui erdoor en laat die ± 5 minuten afgedekt zachtjes smoren.
  • Verkruimel er de bouillontabletten boven en voeg 6 dl water en het bier toe.
  • Breng het geheel aan de kook en kook de aardappelen in nog ± 7 minuten zachtjes gaar.
  • Pureer het gerecht met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep en roer daar de mosselen en de rest van de bosui door.
  • Warm de soep nog 3 minuten zachtjes door en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de basilicum in dunne reepjes.
  • Schep de mosselsoep in 4 diepe borden en strooi de basilicumreepjes erin.