Mosselsoep met bier

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselsoep met bier

Mosselsoep met bier

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 400 gr aardappelen
  • 6 bosuitjes
  • 25 gr boter
  • 2 theelepels dragonmosterd
  • 1 1/2 tablet visbouillon
  • 2 dl witbier
  • 250 gr gekookte mosselen
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 takjes basilicum

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
  3. Smelt de boter in een pan, schep de aardappel, de mosterd en de helft van de bosui erdoor en laat die ± 5 minuten afgedekt zachtjes smoren.

  4. Verkruimel er de bouillontabletten boven en voeg 6 dl water en het bier toe.

  5. Breng het geheel aan de kook en kook de aardappelen in nog ± 7 minuten zachtjes gaar.

  6. Pureer het gerecht met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep en roer daar de mosselen en de rest van de bosui door.

  7. Warm de soep nog 3 minuten zachtjes door en breng op smaak met zout en peper.

  8. Snijd de basilicum in dunne reepjes.
  9. Schep de mosselsoep in 4 diepe borden en strooi de basilicumreepjes erin.