Mosselsoep met bockbier

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselsoep met bockbier

Mosselsoep met bockbier

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 1 gesneden prei
  • 1 gesnipperde ui
  • 1/2 geschilde fijngesneden selderijknol
  • 5 dl visbouillon
  • 2 1/2 dl room
  • 2 1/2 dl crème fraîche
  • 500 gr paddestoelen
  • olie
  • 1/2 flesje bockbier

Bereidingswijze

  • Spoel de mosselen onder koud stromend water goed schoon.
  • Snijd de prei, ui en selderijknol in stukjes en smoor die in de olie.
  • Giet het bockbier erbij en maak het goed heet.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze in een gesloten pan, tot de schelpen goed openstaan.
  • Schud ze af en toe om.
  • Haal de mosselen uit de schelpen.
  • Voeg de visbouillon en de crème fraîche bij het kookvocht en laat dit tot de gewenste dikte inkoken.
  • Was de paddestoelen, snijd ze in plakjes en bak ze kort in olie.
  • Doe ze met de mosselen bij de soep en voeg naar smaak zout toe.