Mosselsoep met knoflook

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselsoep met knoflook

Mosselsoep met knoflook

Recept printen
Recept categorie: Soepen/ Zeevruchten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 80 gr ijskoude boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 envelopje saffraan
  • 4 dl visfond (kant-en-klare )
  • 2 sneetjes witbrood
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 200 gr mosselen (eventueel diepvries)
  • 1 pakje gemengde kruiden (diepvries)
  • eventueel verse kruiden ( om te garneren)

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm 30 gr boter in een grote pan tot ze schuimt.
  • Pel de knoflook, pers 1 teentje in het vet en roer er de saffraan door.
  • Blus met visfond, giet er nog 3 dl water bij en breng de soep aan de kook.
  • Verhit 20 gr boter in een koekepan tot ze schuimt en pers er de 2 overige teentjes knoflook door de knijper in.
  • Snijd het brood in dobbelsteentjes, bak die in de hete boter goudbruin en zet ze apart.
  • Breng de soep op smaak met zout, peper en sherry.
  • Draai het vuur lager, snijd de rest van de koude boter in kleine stukjes en klop die beetje bij beetje door de soep.
  • Zet er de mixer in.
  • Laat de ontdooide mosselen goed uitlekken, doe ze, samen met de diepgevroren kruiden, in de soep en warm even door.
  • Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de croûtons.