Mosselsoep met Pernod

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselsoep met Pernod

Mosselsoep met Pernod

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 6
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 1/2 kgverse mosselen
  • 1 limoen alleen de geraspte schil
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 bosje gladde peterselie
  • 1 theelepel venkelzaadjes
  • 100 gr wortelen
  • 150 gr aardappelen
  • 200 gr uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 dl gevogeltefond
  • 3 eierdooiers
  • 3 eetlepels Pernod
  • versgemalen witte peper
  • zout
  • 1 bosje bieslook
  • cayennepeper

Bereidingswijze

  • Spoel de mosselen met koud water en doe ze met aanhangend water in een grote pan.
  • Doe er de limoenschil, het laurierblad, de tijm, rozemarijn, peterselie en venkelzaadjes bij en laat de mosselen op hoog vuur en in een gesloten pan 3-4 minuten koken tot de schelpen opengaan (schud ze af en toe op).
  • Laat de mosselen daarna afkoelen.
  • Schil de wortelen en de aardappelen, pel de uien en de knoflook, was het rode pepertje en snijd alles fijn.
  • Fruit 5 minuten in de hete olijfolie aan en roer af en toe om.
  • Blus af met het gevogeltefond, sluit de pan en laat de soep op middelhoog vuur 15 minuten koken.
  • Maak de soep dan met een mixer fijn.
  • Haal de mosselen uit de schelp en giet het kookvocht door een zeef bij de soep.
  • Meng de eierdooiers met de Pernod en 2 eetlepels van de soep en roer dit mengsel met een garde door de soep (laat niet meer koken!).
  • Doe de mosselen in de soep en warm nog even door.
  • Breng de soep op smaak met peper, zout en wat cayennepeper.
  • Snijd het bieslook in ringetjes en strooi die in de soep.