Mosselsoep met room

      Geen reacties op Mosselsoep met room

 

Mosselsoep met room

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 kg verse mosselen
  • 1/4 liter droge witte wijn
  • 1/2 liter vleesbouillon
  • 1 ui
  • 1 bosje selderie
  • 1 mespunt kurkuma
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel zetmeel
  • 1 beker slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eierooier
  • 1 glas cognac
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de wijn, de bouillon, de in vieren gedeelde ui, de fijngesnipperde
  2. selderie, de kurkuma en het laurierblad aan de kook.
  3. Voeg de mosselen toe en laat alles 8 tot 10 minuten koken tot de
  4. schelpen open staan.
  5. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en verwijder de
  6. schelpen. Maak met het zetmeel en de room een papje. Voeg dit al
  7. roerende aan de vloeistof toe. Laat het geheel opkoken en meng de
  8. mosselen erdoor. Haal de pan van het vuur.
  9. Vermeng de eierdooier met de cognac en voeg aan de soep toe. Breng de
  10. soep met zout op smaak. Niet meer koken.