Mosselsoep met room

      Geen reacties op Mosselsoep met room

 

Mosselsoep met room

Print
Categorie: Gerecht met vis, Soepen
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • 1/4 liter droge witte wijn
  • 1/2 liter vleesbouillon
  • 1 ui
  • 1 bosje selderie
  • 1 mespunt kurkuma
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel zetmeel
  • 1 beker slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eierooier
  • 1 glas cognac
  • zout

Bereidingswijze

  • Breng de wijn, de bouillon, de in vieren gedeelde ui, de fijngesnipperde
  • selderie, de kurkuma en het laurierblad aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe en laat alles 8 tot 10 minuten koken tot de
  • schelpen open staan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en verwijder de
  • schelpen. Maak met het zetmeel en de room een papje. Voeg dit al
  • roerende aan de vloeistof toe. Laat het geheel opkoken en meng de
  • mosselen erdoor. Haal de pan van het vuur.
  • Vermeng de eierdooier met de cognac en voeg aan de soep toe. Breng de
  • soep met zout op smaak. Niet meer koken.