Mosselsoep met selderie

      Geen reacties op Mosselsoep met selderie

 

Mosselsoep met selderie

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 1/4 liter witte wijn
  • 1 ui
  • 400 gr bleekselderie
  • 10 gr roomboter
  • 100 gr langkorrelige rijst
  • zout
  • 1/4 liter room
  • 1 pakje saffraandraden
  • 1 ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de wijn in een grote pan aan de kook.
  • Doe de zorgvuldig gewassen mosselen erbij en laat ze circa 10 minuten
  • koken tot de schelpen open staan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
  • Snijd de uien en de selderie in stukjes en fruit ze in een kleine pan in
  • de roomboter tot ze glazig zijn. Blus met de wijn waarin u de mosselen
  • heeft gekookt.
  • Doe alles in een grote pan en vul op met water. Breng het geheel aan de
  • kook. Voeg de rijst en het zout toe en laat de soep 20 minuten trekken.
  • Neem ondertussen de mosselen uit de schelpen en roer ze in de soep.
  • Breng de soep op smaak en laat er even de kook over komen.
  • Meng de room met de saffraandraden en de eierdooier en bind de soep met
  • dit papje.