Mosselsoep met selderie

      Geen reacties op Mosselsoep met selderie

 

Mosselsoep met selderie

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 1/4 liter witte wijn
  • 1 ui
  • 400 gr bleekselderie
  • 10 gr roomboter
  • 100 gr langkorrelige Amerikaanse rijst
  • zout
  • 1/4 liter room
  • 1 pakje saffraandraden
  • 1 eierdooier

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de wijn in een grote pan aan de kook.
  2. Doe de zorgvuldig gewassen mosselen erbij en laat ze circa 10 minuten
  3. koken tot de schelpen open staan.
  4. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
  5. Snijd de uien en de selderie in stukjes en fruit ze in een kleine pan in
  6. de roomboter tot ze glazig zijn. Blus met de wijn waarin u de mosselen
  7. heeft gekookt.
  8. Doe alles in een grote pan en vul op met water. Breng het geheel aan de
  9. kook. Voeg de rijst en het zout toe en laat de soep 20 minuten trekken.
  10. Neem ondertussen de mosselen uit de schelpen en roer ze in de soep.
  11. Breng de soep op smaak en laat er even de kook over komen.
  12. Meng de room met de saffraandraden en de eierdooier en bind de soep met
  13. dit papje.