Mosselsoep met venkel

      Geen reacties op Mosselsoep met venkel

 

Mosselsoep met venkel

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 kg verse mosselen
  • 1 zakje mosselkruiden
  • 1 venkelknol 150 gr
  • 1 ui
  • 40 gr boter
  • versgemalen peper
  • saffraanpoeder
  • 1 liter lichte vleesbouillon
  • 1 liter witte wijn

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de mosselen met de mosselkruiden 10 tot 15 minuten in licht
  2. gezouten water in een gesloten pan tot alle schelpen open staan.
  3. Maak ondertussen de venkelknol schoon, haal de steel weg en snijd ze in
  4. grove stukken. Hak de ui fijn.
  5. Fruit de fijngehakte ui en de venkel (zonder het groen) en laat de
  6. groente in circa 12 minuten gaar stoven.
  7. Voeg de bouillon, de wijn en een snufje saffraanpoeder toe en kook alles
  8. 1 tot 2 minuten door.
  9. Neem de mosselen uit de schelpen en voeg ze bij de soep. Laat het geheel
  10. 3 minuten trekken.
  11. Breng de soep met peper en zout op smaak en bestrooi ze met het gehakte
  12. groen van de venkel.