Mosselsoep met venkel

      Geen reacties op Mosselsoep met venkel

 

Mosselsoep met venkel

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 kg verse mosselen
  • 1 zakje mosselkruiden
  • 1 venkelknol (150 gr)
  • 1 ui
  • 40 gr boter
  • versgemalen peper
  • saffraanpoeder
  • 1 liter lichte vleesbouillon
  • 1 liter witte wijn

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de mosselen met de mosselkruiden 10 tot 15 minuten in licht
  • gezouten water in een gesloten pan tot alle schelpen open staan.
  • Maak ondertussen de venkelknol schoon, haal de steel weg en snijd ze in
  • grove stukken. Hak de ui fijn.
  • Fruit de fijngehakte ui en de venkel (zonder het groen) en laat de
  • groente in circa 12 minuten gaar stoven.
  • Voeg de bouillon, de wijn en een snufje saffraanpoeder toe en kook alles
  • 1 tot 2 minuten door.
  • Neem de mosselen uit de schelpen en voeg ze bij de soep. Laat het geheel
  • 3 minuten trekken.
  • Breng de soep met peper en zout op smaak en bestrooi ze met het gehakte
  • groen van de venkel.