Mosselsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselsoep

 

Mosselsoep

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 kg mosselen
  • 50 gr boter
  • 1 gesnipperde prei
  • 1 gesnipperd stuk winterwortel
  • 5 takjes peterselie
  • 1 snufje tijm
  • 5 talkjes selderij
  • 2 dl witte wijn
  • 20 gr bloem
  • 2 losgeklopte eieren
  • 6 eetlepels room op kamertemperatuur
  • enkele druppels citroensap
  • cayennepeper naar smaak
  • versgemalen peper
  • 0.5 eetlepel gehakte kervel
  • 0.5 eetlepel gehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt een eetlepel boter in een pan en spreid daarop een bedje van fijngesnipperde prei en de wortel en voeg de takjes peterselie, de takjes selderij en een snufje tijm toe.

  2. Laat het geheel enkele minuten op laag vuur fruiten en giet er dan 3/4 liter heet water en de wijn bij.
  3. Laat dit een kwartier pruttelen, voeg de schoongeboende mosselen toe en kook deze een kwartier.
  4. Leg een doekje in een zeef en zeef hierdoor de bouillon.
  5. Smelt de resterende boter in een soeppan en roer de bloem erdoor.
  6. Voeg geleidelijk de warme bouillon toe en blijf daarbij, boven laag vuur, steeds goed roeren tot de soep licht bindt.
  7. Roer een dun papje van de losgeklopte eieren, de voorverwarmde room en enkele eetlepels van de soep en roer dit door de rest van de soep.
  8. Laat de soep hierna niet meer koken.
  9. Neem de mosselen uit hun schelp en voeg ze aan de soep toe.
  10. Breng de soep op smaak met citroensap, cayennepeper, royaal peper en gehakte peterselie en kervel.