Mosselspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Mosselspiesjes

Mosselspiesjes

Print
Categorie: Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 7 verse mosselen
  • 7 dunne lapjes gerookt spek
  • 1 bosje selderie
  • 1 grote ui
  • 1/2 liter witte wijn
  • zout
  • peper
  • laurierbladeren
  • roomboter voor het fruiten
  • paneermeel
  • vers citroensap
  • remouladesaus of cocktailsaus

Bereidingswijze

  • Was de mosselen zorgvuldig en doe ze met de wijn en de schoongemaakte en kleingesneden selderie in een pan.
  • Voeg de uien, de laurierbladeren en zout en peper toe.
  •  Breng alles aan de kook en laat het 15 minuten trekken.
  • Neem de mosselen uit de schelpen. 
  • Rijg ze met het gerookte spek om en om aan tandenstokers.
  • Bak de spiesjes in een koekepan met roomboter aan alle zijden vlug aan, wentel ze in paneermeel en zet ze 3 tot 5 minuten onder de grill.
  • Breng ze met zout en peper op smaak.
  • Serveer de spiesjes met citroensap en remoulade of cocktailsaus.