Mosterdkip met andijviepuree

      Reacties uitgeschakeld voor Mosterdkip met andijviepuree

Mosterdkip met andijviepuree

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel geraspte pittige kaas
  • zout
  • peper
  • 250 gram kiphaasjes
  • 1-2 eetlepels grove mosterd
  • 25 gram boter
  • 1 bak koelverse aardappelpuree (550 gram, Céla Vita)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 250 gram panklare andijvie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng in een diep bord het paneermeel met de kaas, zout en peper.

  2. Bestrijk de kiphaasjes rondom met mosterd en wentel door het paneermeel.

  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kiphaasjes in 8 minuten rondom bruin en gaar.

  4. Verwarm de aardappelpiree volgens de gebruiksaanwijzing.

  5. Verwarm de crème fraîche en andijvie in een pan op een zacht vuur 2 minuten.

  6. Meng de warme aardappelpuree erdoor

  7. Verdeel de puree over 4 borden en serveer met de mosterdkip.

Wijnadvies: L'Enclave des Papes Côtes du Ventoux