Moules à la Bruxelloise

      Reacties uitgeschakeld voor Moules à la Bruxelloise

Moules à la Bruxelloise

(Brusselse mosselen)

Recept categorie Zeevruchten
Keuken: Belgische keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 kg mosselen
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl slagroom
  • 30 gram boter
  • 1 uitje
  • peterselie
  • selderijblaadjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de mosselen schoon.

  2. Smelt de boter in een pan.

  3. Hak de ui fijn.

  4. Fruit hem in de boter.

  5. Voeg de wijn toe en wat bijeengehoudens selderijblaadjes en peper.

  6. Kook de mosselen in een pan met water tot ze open staan.

  7. Haal de mosselen eruit en verwijder de schelpen.

  8. Zet de mosselen in een andere schelp in een schaal en hou ze warm.

  9. Voeg de room bij het kookvocht en de gehakte peterselie.

  10. Verwijder het bundeltje selderij.

  11. Kook nog even iets in en schenk over de mosselen.

  12. Serveer onmiddelijk.

  13. Geef er stokbrood bij.