Moules en beignets

      Reacties uitgeschakeld voor Moules en beignets

Moules en beignets

(beignets van mosselen)

Recept categorie Zeevruchten
Porties 4 persosnen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de mosselen schoon.

  2. Kook ze met aanhangend water op een hoog vuur tot ze open zijn.

  3. Haal de mosselen uit de schelp en ontbaard ze.

  4. Maak een mengsel van wat olie, citroensap en versgemalen peper.

  5. Laat de mosselen 45 minuten marineren.

  6. Zet de friteuse op 175 C.
  7. Neem de mosselen uit de marinade en laat uitlekken.

  8. Maak van bloem, bier en wat zout een bierbeslag dat vrij dik moet zijn

  9. Laat dit 15 minuten rusten.

  10. Dompel de mosselen in het beslag.

  11. Bak ze bruin in de friteuse.

  12. Laat op keukenpapier uitlekken.

  13. Bak ook wat peterselie

  14. Dien op, omringd door gebakken peterselie en parten citroen.