Mousse de saumon

      Geen reacties op Mousse de saumon

 

Mousse de saumon

zalmmousse

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de uien en snij ze in ringen.

  2. Giet de wijn, water in een pan en voeg de uien, tijm, laurierblad, zout en peper toe.

  3. Laat 20 minuten koken.

  4. Dompel de moten zalm erin en laat 10 minuten pocheren.

  5. Laat de vis in de courtbouillon afkoelen.

  6. Haal de vis uit het vocht en verwijder vel en graten en maal de vis fijn in de mixer.

  7. Voeg er al roerend de olie bij.

  8. Voeg de azijn en zout en peper toe.

  9. Klop de slagroom stijf.

  10. Meng die voorzichtig door de zalm

  11. Was en hak de peterselie fijn.

  12. Deponeer de mousse in coupes.

  13. Bestrooi ze met wat peterselie.

  14. Zet tot serveren in de koelkast.

  15. Serveer met geroosterd brood en boter.