Mousse de saumon

      Geen reacties op Mousse de saumon

 

Zalmtartaar met rucola olie

Mousse de saumon

zalmmousse
Print Pin
Categorie: Gerecht met vis
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de uien en snij ze in ringen.
  • Giet de wijn, water in een pan en voeg de uien, tijm, laurierblad, zout en peper toe.
  • Laat 20 minuten koken.
  • Dompel de moten zalm erin en laat 10 minuten pocheren.
  • Laat de vis in de courtbouillon afkoelen.
  • Haal de vis uit het vocht en verwijder vel en graten en maal de vis fijn in de mixer.
  • Voeg er al roerend de olie bij.
  • Voeg de azijn en zout en peper toe.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Meng die voorzichtig door de zalm
  • Was en hak de peterselie fijn.
  • Deponeer de mousse in coupes.
  • Bestrooi ze met wat peterselie.
  • Zet tot serveren in de koelkast.
  • Serveer met geroosterd brood en boter.