Mozzarella-ansjovisspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Mozzarella-ansjovisspiesjes

Mozzarella-ansjovisspiesjes

Recept categorie Brood, Broodjes, Gerecht met vis
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • ciabatta (Italiaans brood)
  • 16 minibolletjes mozzarella (kaas)
  • 16 ansjovisfilets (in olie)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 takjes peterselie fijngeknipt
  • versgemalen zwarte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Ovengrill voorverwarmen. 

  2. Korst dun van ciabatta snijden en van brood 16 dobbelstenen ter grootte van minimozzarella snijden. 

  3. Elk bolletje minimozzarella omwikkelen met 1 ansjovisfilet en per 2 met 2 broodblokjes aan satéstokjes rijgen. 

  4. Spiesjes naast elkaar op bakplaat leggen. 

  5. Olijfolie uit blikjes ansjovis met citroensap mengen en helft ervan over spiesjes sprenkelen. 

  6. Bakplaat onder hete grill schuiven en spiesjes 2 - 3 minuten grillen tot mozzarella smelt en brood lichtbruin kleurt. 

  7. Spiesjes op warme serveerschaal leggen, rest van ansjovisdressing erover sprenkelen en spiesjes bestrooien met peterselie en grofgemalen peper.

Wijnadvies: Swartland Chardonnay

Tips / Opmerkingen

Tip: Laat voor vegetarische spiesjes de ansjovis weg, steek reepjes zongedroogde tomaat tussen mozzarella en broodblokjes en besprenkel de spiesjes met olijfolie gemengd met een geperst teentje knoflook of fijngesneden tijm.