Mozzarella-ansjovisspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Mozzarella-ansjovisspiesjes
Helaas heeft dit gerecht nog geen foto
Print

Mozzarella-ansjovisspiesjes

Categorie Brood, Broodjes, Gerecht met vis
Keuken Italiaanse keuken
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • ciabatta (Italiaans brood)
  • 16 minibolletjes mozzarella (kaas)
  • 16 ansjovisfilets (in olie)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 takjes peterselie fijngeknipt
  • versgemalen zwarte peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Ovengrill voorverwarmen. 
  • Korst dun van ciabatta snijden en van brood 16 dobbelstenen ter grootte van minimozzarella snijden. 
  • Elk bolletje minimozzarella omwikkelen met 1 ansjovisfilet en per 2 met 2 broodblokjes aan satéstokjes rijgen. 
  • Spiesjes naast elkaar op bakplaat leggen. 
  • Olijfolie uit blikjes ansjovis met citroensap mengen en helft ervan over spiesjes sprenkelen. 
  • Bakplaat onder hete grill schuiven en spiesjes 2 - 3 minuten grillen tot mozzarella smelt en brood lichtbruin kleurt. 
  • Spiesjes op warme serveerschaal leggen, rest van ansjovisdressing erover sprenkelen en spiesjes bestrooien met peterselie en grofgemalen peper.

Wijnadvies: Swartland Chardonnay

    Tips / Opmerkingen

    Tip: Laat voor vegetarische spiesjes de ansjovis weg, steek reepjes zongedroogde tomaat tussen mozzarella en broodblokjes en besprenkel de spiesjes met olijfolie gemengd met een geperst teentje knoflook of fijngesneden tijm.