Mozzarellapizza

      Reacties uitgeschakeld voor Mozzarellapizza

Mozzarellapizza

Recept printen
Recept categorie: Pizza
Land van herkomst: Italië
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 gram bloem
  • ½ zakje gedroogde gist
  • 2 bollen mozzarella ((kaas, kaasafdeling))
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak ik het klaar:

  • In kom bloem, gist, ½ theelepel zout en 150 ml handwarm water (met mixer met deeghaken) mengen tot samenhangend deeg. 
  • Op met bloem bestoven werkvlak kneden tot deeg soepel en elastisch is. 
  • Deeg in kom leggen en afgedekt met plasticfolie ca. 45 minuten laten rijzen. 
  • Mozzarella in dunne plakken snijden en in zeef laten uitlekken.
  • Oven voorverwarmen op 225 ºC. 
  • Deeg nogmaals doorkneden, in 4 stukken verdelen en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot dunne ronde lappen van 20 cm doorsnede; de rand moet iets dikker blijven. 
  • Deeglappen op bakplaten leggen. 
  • Mozzarella erover verdelen, maar brede rand vrijhouden. 
  • Bestrooien met zout en peper en besprenkelen met olijfolie. 
  • Pizza's in midden van oven in 10-15 minuten knapperig en gaar bakken. 
  • Bakplaten halverwege baktijd omwisselen. 
  • Lekker met rucolasla.

Wijnadvies: Australian Valleys wit

    Tips / Opmerking

    Tip: Bestrooi de mozzarella met fijngehakte rozemarijn of salie. Ook lekker in combinatie met andere witte kazen, zoals ricotta of geitenkaas.