Muffins met kweepeer en gember

      Reacties uitgeschakeld voor Muffins met kweepeer en gember

 

Muffins met kweepeer en gember

Muffins met kweepeer en gember

Recept printen Pin
Recept categorie: Cupcakes / Muffins/ met fruit/ Nagerecht
Land van herkomst: Engeland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Akki

Wat gaat er in:

  • 2 grote kweeperen (of 3 kleine, geschild, in parten)
  • wat boter
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 1/2 tl kaneel
  • 50 g basterdsuiker
  • 3 gember (uitgelekt en fijngehakt)
  • 45 g hazelnoot (grof gehakt)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 175 ml melk
  • 60 g boter (gesmolten + extra om te bestrijken)
  • 1 el suiker
  • 1-2 dl schenkstroop (ahorn- of hopjesstroop)

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd 12 dunne partjes uit de kweepeer en snijd de rest in stukjes.
  • Bak de kweepeer in wat boter op een laag vuur, onder af en toe omroeren, tot de stukjes zacht beginnen te worden.
  • Laat afkoelen.
  • Zeef het bakmeel met een mespunt zout, het bakpoeder, 2 tl kaneel poeder en de basterdsuiker.
  • Spatel de kweepeerstukjes, de gember, de hazelnoten, het ei, de melk en de boter erdoor.
  • Verdeel het over de 12 ingevette holletjes van de muffinvorm, leg een kweepeerpartje op elke muffin en bestrijk ze met extra boter.
  • Meng de rest van de kaneel poeder met de kristalsuiker en strooi het over de muffins.
  • Bak ze in een voorverwarmde oven (200 C, hete lucht 175 C) in ongeveer 30 min. mooi bruin en gaar.
  • Serveer met de stroop.