Muffins met kweepeer en gember

      Reacties uitgeschakeld voor Muffins met kweepeer en gember

 

Muffins met kweepeer en gember

Recept categorie Cupcakes / Muffins, Gerecht met fruit, Nagerecht
Keuken: Engelse keuken
Porties 4
Auteur Akki

Wat gaat er in?

  • 2 grote kweeperen of 3 kleine, geschild, in parten
  • wat boter
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 1/2 tl kaneelpoeder
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 3 gemberbollen uitgelekt en fijngehakt
  • 45 g hazelnoten grof gehakt
  • 1 ei losgeklopt
  • 175 ml melk
  • 60 g boter gesmolten + extra om te bestrijken
  • 1 el kristalsuiker
  • 1-2 dl schenkstroop ahorn- of hopjesstroop

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd 12 dunne partjes uit de kweepeer en snijd de rest in stukjes.
  2. Bak de kweepeer in wat boter op een laag vuur, onder af en toe omroeren, tot de stukjes zacht beginnen te worden.
  3. Laat afkoelen.
  4. Zeef het bakmeel met een mespunt zout, het bakpoeder, 2 tl kaneel poeder en de basterdsuiker.
  5. Spatel de kweepeerstukjes, de gember, de hazelnoten, het ei, de melk en de boter erdoor.
  6. Verdeel het over de 12 ingevette holletjes van de muffinvorm, leg een kweepeerpartje op elke muffin en bestrijk ze met extra boter.
  7. Meng de rest van de kaneel poeder met de kristalsuiker en strooi het over de muffins.
  8. Bak ze in een voorverwarmde oven (200 C, hete lucht 175 C) in ongeveer 30 min. mooi bruin en gaar.
  9. Serveer met de stroop.