Multi Culti Stampot

      Reacties uitgeschakeld voor Multi Culti Stampot

 

Multi Culti Stampot

Recept categorie Stamppot
Extra info Zoutarm
Porties 2
Calorieën 575 kcal
Auteur De Nierstichting

Wat gaat er in?

  • 600 gram aardappelen of bataten (zoete aardappel)
  • 600 gram prei
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels garam masala of kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • ½ theelepel djinten komijn
  • ½ theelepel djahé gemberpoeder
  • stukje ui
  • 6 takjes koriander
  • 3 takjes peterselie
  • 200 gram rundertartaar
  • mespunt kaneel
  • 150 ml halfvolle melk

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

  2. Kook de aardappelen gaar.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in brede ringen.

  4. Smoor de prei in 1 eetlepel olie met de garam masala, de sambal, de ketjap, de djinten en de djahé in enkele minuten gaar.

  5. Snijd het stukje ui klein en knip de koriander en de peterselie fijn.

  6. Maak de tartaar aan met de ui, de koriander, de peterselie, peper en wat kaneel en vorm er kleine balletjes van.

  7. Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar en bruin.

  8. Verwarm de melk.

  9. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de melk een puree van.

  10. Roer de prei er door en maak de stamppot op smaak met eventueel wat peper.

  11. Geef de gehaktballetjes er bij.

Voedingsfeiten
Multi Culti Stampot
Hoeveelheid per portie
Calorieën 575 Calorieën van vet 180
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 20g 31%
Verzadigd vet 5g 25%
Totaal koolhydraten 65g 22%
Voedingsvezels 10g 40%
Suikers 10g
Eiwit 30g 60%
Calcium 0.9%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.