Murgh shorwa

      Reacties uitgeschakeld voor Murgh shorwa

Murgh shorwa

Afghaanse kippensoep

Recept categorie Gerecht met Kip, Soepen
Keuken: Afgaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 liter water
  • 500 gr schoongemaakte en ontvette kippenborstfilets
  • 1 fijngesneden middelgrote ui
  • 1 theelepel fijngehakte knoflook
  • 1 zeer fijn gesneden jalepeñopeper
  • 11/2 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 500 gr gemengde diepvriesgroenten
  • 150-200 gr eiernoedels

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe het water, de kippenborstfilets, de ui, de knoflook, 1 de jalepeñopeper en de zwarte peper in een soeppan, sluit de pan, breng het geheel aan de kook en laat het 25-30 minuten zachtjes koken tot de ui glazig en de kip gaar is.

  2. Neem het vlees dan uit de pan en snijd het in kleine stukjes.
  3. Doe de stukjes kip terug in de pan en voeg er de gemalen koriander en de diepvriesgroenten bij.

  4. Voeg na 5 minuten de eiernoedels toe en laat de soep op middelhoog vuur verder koken tot de noedels zacht zijn.

Tips / Opmerkingen

Geef er brood bij.