Nasi goreng met atjar en zoetzure komkommer

      Reacties uitgeschakeld voor Nasi goreng met atjar en zoetzure komkommer

 

Nasi goreng met atjar en zoetzure komkommer

Heerlijk nasi recept. Eenvoudig te maken met nasigroenten, hamblokjes, komkommer en lente-uitjes in een heerlijke zoete gembersiroop. Lekker met knapperige Conimex Gebakken Uitjes.

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vlees
Keuken: Indische keuken, Oosterse keuken
Porties 4
Auteur Conimex

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
  3. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes.
  4. Meng de komkommer in een ruime schaal met de helft van de uitjes, de azijn, de gembersiroop, 4 el koud water en 2 el Conimex Atjar Tjampoer.
  5. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en wok de nasigroenten 5 min.
  7. Voeg de hamblokjes toe en wok nog 1 min.
  8. Voeg de boemboe voor nasi gorengen 100 ml heet water toe en roerbak nog 3 min.
  9. Schep de rijst en de rest van de lente-uitjes erdoor en wok nog 3 min.
  10. Schep 4 el atjar tjampoer door de nasi goreng.
  11. Verdeel de zoetzure komkommer over schaaltjes, zet ze op borden en schep de nasi ernaast.

Tips / Opmerkingen

SERVEERTIP

Zet Conimex Gebakken Uitjes en Sambal Badjak op tafel om zelf naar keuze aan de nasi goreng met atjar en zoetzure komkommer toe te voegen.

VARIATIES

Voeg in plaats van hamblokjes gerookte kip aan de nasi toe.