Nasi keboeli ajam

      Reacties uitgeschakeld voor Nasi keboeli ajam

Nasi keboeli ajam

Recept categorie Gerecht met Kip, Gerecht met rijst
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1500 gr hele kip
  • 400 gr rijst
  • 1/2 eetlepel djinten
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1/2 eetlepel laos
  • 2 eetlepels fijngehakte uien
  • 1 eetlepel sereh
  • 2 djeroek poeroet bladeren
  • 1 theelepel djahé
  • 1 eetlepel ketoembar
  • zout

En verder:

  • wat foelie
  • een paar peperkorrels
  • wat kaneel
  • 1 theelepel djahé
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de kruiden in een pan en giet er 1 liter water bij.
  2. Leg de kip erbij en kook deze gaar.
  3. Snijd hem dan in stukken en bak die in de boter bruin.
  4. Stamp het tweede kruidenmengsel in een vijzel fijn.
  5. Kook de rijst in de kippenbouillon en voeg het tweede kruidenmengsel eraan toe.
  6. Serveer de gare en droge rijst met de stukken gebakken kip en strooi en gefruite uitjes over.