Nieuwjaarswafels met boerenjongens

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuwjaarswafels met boerenjongens

Nieuwjaarswafels met boerenjongens

Een echt Limburgse Oud & Nieuw-traditie is het bakken van Nieuwjaarswafels met boerenjongens.
Recept categorie Koek
Keuken: Recepten uit Limburg
Extra info Oud & Nieuw
Porties 25 wafels
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 pot boerenjongens
  • 250 gr boter
  • 250 gr witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 3 dl melk

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de boerenjongens uitlekken, bewaar het vocht.

  2. Roer de boter samen met de suiker en de vanillesuiker lichtgeel en piekig en mix er één voor één de eieren door.

  3. Zeef het bakmeel met het zout en roer dit in gedeelten door het beslag.

  4. Verwarm de melk tot lauw en voeg die bij beetjes toe. Voeg, als het beslag in stukken van de lepel valt, geen melk meer toe.

  5. Roer er nog 1 eetlepel opgevangen brandewijn door.

  6. Vet een (elektrisch) wafelijzer voor dikke wafels met een beetje olie in en bak van het beslag ± 25 wafels.

  7. Bestrooi ze met poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een glaasje van de opgevangen brandewijn