Nieuwjaarswafels met boerenjongens

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuwjaarswafels met boerenjongens

Nieuwjaarswafels met boerenjongens

Een echt Limburgse Oud & Nieuw-traditie is het bakken van Nieuwjaarswafels met boerenjongens.
Recept printen
Recept categorie: Koek
Land van herkomst: Limburg
Dieët / Speciale gelegenheid: Oud & Nieuw
Porties: 25 wafels
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 pot boerenjongens
  • 250 gr boter
  • 250 gr basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 ei
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 3 dl melk

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de boerenjongens uitlekken, bewaar het vocht.
  • Roer de boter samen met de suiker en de vanillesuiker lichtgeel en piekig en mix er één voor één de eieren door.
  • Zeef het bakmeel met het zout en roer dit in gedeelten door het beslag.
  • Verwarm de melk tot lauw en voeg die bij beetjes toe. Voeg, als het beslag in stukken van de lepel valt, geen melk meer toe.
  • Roer er nog 1 eetlepel opgevangen brandewijn door.
  • Vet een (elektrisch) wafelijzer voor dikke wafels met een beetje olie in en bak van het beslag ± 25 wafels.
  • Bestrooi ze met poedersuiker.

Tips / Opmerking

Lekker met een glaasje van de opgevangen brandewijn