Noedels met gewokte garnalen en sla

      Reacties uitgeschakeld voor Noedels met gewokte garnalen en sla

Noedels met gewokte garnalen en sla

Recept printen
Recept categorie: Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 2 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. 
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. 
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. 
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de ijsbergsla in reepjes.
  • Was en snijd de tomaat in stukjes. 
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes en de ui in halve ringen. 
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen, de knoflook en de ui ca. 3 minuten. 
  • Voeg de slareepjes en de noedels toe en wok deze ca. 2 minuten mee. 
  • Schep de noedels in diepe borden of kommen. 
  • Ieder voegt aan tafel Sweet Chili Saus en blokjes tomaat naar smaak toe. 

Serveertip: Breng de noedels met gewokte garnalen en ijsbergsla aan tafel verder op smaak met Conimex Sweet Chili Saus, blokjes verse tomaat en eventueel verse fijngehakte bladselderij.

    Variatietip: Vervang de garnalen door blokjes visfilet of kipfilet (10 minuten roerbakken). Voeg met de noedels voor een frisse smaak 2 eetlepels citroensap of voor een licht zoete smaak 2 eetlepels gembersiroop toe.