Noedelsoep met garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Noedelsoep met garnalen

 

Noedelsoep met garnalen

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 in ringen gesneden bosuitjes
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 groen pepertje
  • 1 liter visbouillon
  • 1 limoen het sap en de rasp van
  • 100 gr fijne rijstmie of eiermie
  • 400 gr gepelde grote garnalen
  • koriander

Ook nodig:

Bereidingswijze

  • Verhit in een soeppan de zonnebloemolie en bak daarin in ringen gesneden bosuitjes, gemberpoeder en het groen pepertje in ringen zachtjes 5 minuten.
  • Voeg de visbouillon en het sap en de rasp van de limoen toe en kook onafgedekt 15 minuten.
  • Voeg 1fijne rijst- of eiermie en de gepelde grote garnalen toe en kook nog 2 minuten.
  • Verdeel de soep over de borden en garneer met koriander.