Noix de Saint Jacques aux poireaux

      Geen reacties op Noix de Saint Jacques aux poireaux

 

Noix de Saint Jacques aux poireaux (Sint Jacobsschelpen op prei)

Print
Categorie: Gerecht met vis, Voorgerecht
porties: 6
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

  • 6 coquilles Saint Jacques Sint Jacobsschelpen, diepvries
  • 40 gr boter in kleine dobbelsteentjes
  • 100 gr prei in dunne schijfjes
  • 50 gr venkelknol in dunne reepjes
  • kerrie
  • zout en peper
  • 3 eetlepels Noilly Prat droge witte vermouth
  • 6 plakjes bladerdeeg van 10 x 10 cm
  • 1 eidooier losgeklopt
  • 1 kg grof zeezout

Bereidingswijze

  • VOORBEREIDEN:
  • Hard parelmoergedeelte van coquille verwijderen.
  • Wit deel halveren.
  • In 10 gr boter prei en venkel ± 5 minuten bakken.
  • In elke schelp bedje van prei-venkelmengsel scheppen, gehalveerde coquille en oranje deel (kuit) erop leggen.
  • Met wat zout, peper en beetje kerrie bestrooien.
  • Noilly Prat en rest van boter erover verdelen.
  • Ontdooide bladerdeegplakjes dun uitrollen.
  • Over gevulde schelpen vouwen (vastplakken met eidooier).
  • Uit rest van deeg 6 schelpjes snijden en met water op schelp plakken.
  • Afgedekt in koelkast bewaren.
  • BEREIDEN:
  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Deeg bestrijken met eidooier.
  • Schelpen ± 8 minuten in van oven bakken.
  • Op elk bord bedje zeezout strooien.
  • Hete St. Jacobsschelpen erop zetten.
  • Direct serveren.

Tips / Opmerkingen

Idee:
Of vul de schelpen met reepjes andere vis of met garnalen.