Noix de Saint Jacques aux poireaux

      Geen reacties op Noix de Saint Jacques aux poireaux

 

Noix de Saint Jacques aux poireaux (Sint Jacobsschelpen op prei)


Recept categorie Gerecht met vis, Voorgerecht
Porties 6
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 6 coquilles Saint Jacques Sint Jacobsschelpen, diepvries
  • 40 gr boter in kleine dobbelsteentjes
  • 100 gr prei in dunne schijfjes
  • 50 gr venkelknol in dunne reepjes
  • kerrie
  • zout en peper
  • 3 eetlepels Noilly Prat droge witte vermouth
  • 6 plakjes bladerdeeg van 10 x 10 cm
  • 1 eidooier losgeklopt
  • 1 kg grof zeezout

Hoe maak ik het klaar?

  1. VOORBEREIDEN:
  2. Hard parelmoergedeelte van coquille verwijderen.
  3. Wit deel halveren.
  4. In 10 gr boter prei en venkel ± 5 minuten bakken.
  5. In elke schelp bedje van prei-venkelmengsel scheppen, gehalveerde coquille en oranje deel (kuit) erop leggen.
  6. Met wat zout, peper en beetje kerrie bestrooien.
  7. Noilly Prat en rest van boter erover verdelen.
  8. Ontdooide bladerdeegplakjes dun uitrollen.
  9. Over gevulde schelpen vouwen (vastplakken met eidooier).
  10. Uit rest van deeg 6 schelpjes snijden en met water op schelp plakken.
  11. Afgedekt in koelkast bewaren.
  12. BEREIDEN:
  13. Oven voorverwarmen op 200°C.
  14. Deeg bestrijken met eidooier.
  15. Schelpen ± 8 minuten in van oven bakken.
  16. Op elk bord bedje zeezout strooien.
  17. Hete St. Jacobsschelpen erop zetten.
  18. Direct serveren.

Tips / Opmerkingen

Idee:
Of vul de schelpen met reepjes andere vis of met garnalen.