Nonnevotten met anijs

      Reacties uitgeschakeld voor Nonnevotten met anijs

Nonnevotten met anijs

Recept printen
Recept categorie: Gebak
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 50 gram roomboter
  • 125 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 3 anijsblokjes
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • zout
  • frituurolie
  • poedersuiker

Hoe maak ik het klaar:

Echt carnavalsgebak

  • Verwarm op een laag vuur de rromboter met de melk tot de boter gesmolten is.
  • Zeef de bloem boven een kom en roer de gist erdoor.
  • Stamp de anijsblokjes fijn.
  • Schenk de warme melk bij de bloem.
  • Voeg het ei, suiker, anijs en zout toe.
  • Kneed tot een samenhangend deeg.
  • Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur ca. 1 uur rijzen.
  • Kneed het deeg door en voeg indien het deeg te plakkerig is nog wat bloem toe.
  • Vorm van het deeg ca. 10 dunne rolletjes en leg in elk rolletje een knoop.
  • Laat de rolletjes onder een theedoek ca. 20 minuten narijzen.
  • Verhit de frituurolie tot 180 C.
  • Frituur de nonnevotten aan beide kanten ca. 5 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze royaal met poedersuiker.

Tips / Opmerking

Tip: zorg dat ale ingrediënten voor gebruik op kamertemperatuur zijn
Wijnadvies: Club de Sommeliers Bordeaux Blanc Sec