Nonnevotten met anijs

      Reacties uitgeschakeld voor Nonnevotten met anijs

Nonnevotten met anijs

Recept categorie Gebak
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 50 gram roomboter
  • 125 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 3 anijsblokjes
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • snufje zout
  • frituurolie
  • poedersuiker

Hoe maak ik het klaar?

Echt carnavalsgebak

  1. Verwarm op een laag vuur de rromboter met de melk tot de boter gesmolten is.

  2. Zeef de bloem boven een kom en roer de gist erdoor.

  3. Stamp de anijsblokjes fijn.

  4. Schenk de warme melk bij de bloem.

  5. Voeg het ei, suiker, anijs en zout toe.

  6. Kneed tot een samenhangend deeg.

  7. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur ca. 1 uur rijzen.

  8. Kneed het deeg door en voeg indien het deeg te plakkerig is nog wat bloem toe.

  9. Vorm van het deeg ca. 10 dunne rolletjes en leg in elk rolletje een knoop.

  10. Laat de rolletjes onder een theedoek ca. 20 minuten narijzen.

  11. Verhit de frituurolie tot 180 C.

  12. Frituur de nonnevotten aan beide kanten ca. 5 minuten gaar en goudbruin.

  13. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze royaal met poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

Tip: zorg dat ale ingrediënten voor gebruik op kamertemperatuur zijn

Wijnadvies: Club de Sommeliers Bordeaux Blanc Sec