Norsk fiskesuppe
Noorse vissoep
Porties 4
Wat gaat er in?
Hoe maak ik het klaar?
-
Los de bouillonblokjes in het water op en doe de groenten in de bouillon.
-
Zet het vuur wat lager en laat de groenten in 15 minuten gaar worden.
-
Strooi er naar smaak zout en peper bij.
-
Zet het vuur weer wat hoger, maar laat de soep niet koken.
-
Doe de in kleine reepjes gesneden kabeljauwfilet erbij en laat die 5 minuten pocheren.
-
Roer intussen de eierdooiers en de melk in een kommetje door elkaar, doe daar 3 eetlepels van de soep bij, schenk dit mengsel bij de soep en neem de pan van het vuur.
-
Roer vlak voor het opdienen de zure room door de soep (verwarm de room eerst een beetje, zodat de soep niet meteen afkoelt) en strooi de dille erover.
Tips / Opmerkingen
Geef er Knäckebröd bij.