Norsk fiskesuppe

      Reacties uitgeschakeld voor Norsk fiskesuppe

 

Norsk fiskesuppe

Noorse vissoep
Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Land van herkomst: Noorwegen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 liter visbouillon
  • 300 gr soepgroenten ((geen bloemkool))
  • 600 gr kabeljauwfilet
  • 2 ei
  • 3 eetlepels melk
  • 1/8 liter zure room
  • 3 eetlepels fijngesneden dille
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Los de bouillonblokjes in het water op en doe de groenten in de bouillon.
  • Zet het vuur wat lager en laat de groenten in 15 minuten gaar worden.
  • Strooi er naar smaak zout en peper bij.
  • Zet het vuur weer wat hoger, maar laat de soep niet koken.
  • Doe de in kleine reepjes gesneden kabeljauwfilet erbij en laat die 5 minuten pocheren.
  • Roer intussen de eierdooiers en de melk in een kommetje door elkaar, doe daar 3 eetlepels van de soep bij, schenk dit mengsel bij de soep en neem de pan van het vuur.
  • Roer vlak voor het opdienen de zure room door de soep (verwarm de room eerst een beetje, zodat de soep niet meteen afkoelt) en strooi de dille erover.

Tips / Opmerking

Geef er Knäckebröd bij.