Oesters met gembervinaigrette

      Reacties uitgeschakeld voor Oesters met gembervinaigrette

Oesters met gembervinaigrette

Recept printen Pin
Recept categorie: Zeevruchten
Land van herkomst: Australië
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4
Calorieën: 40kcal
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 12 oesters
  • 2 cm gember (geschild)
  • 2 limoen (geperst)
  • 3 takjes koriander (fijngesneden)
  • mespunt cayennepeper
  • ijsklontjes

Ook nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • oestermes
  • knoflookpers (stevige)

Hoe maak ik het klaar:

  • Oester met bolle kant naar beneden in dubbelgevouwen theedoek stevig tegen werkvlak aandrukken.
  • Oestermes tussen 2 schelphelften in scharnier steken.
  • Lemmet van mes heen en weer bewegen om sluitspier van oester te vinden.
  • Bovenkant van sluitspier doorsnijden en met draaibeweging schelp openmaken.
  • Oester recht houden zodat oestervocht er niet uit loopt.
  • Platte schelp verwijderen.
  • Onderkant van sluitspier lossnijden zodat oester los in schelp ligt, eventueel gruis verwijderen.
  • Gemberwortel in stevige knoflookpers boven limoensap uitknijpen, koriander erdoor roeren en op smaak brengen met cayennepeper.
  • IJsklontjes in theedoek wikkelen en met deegroller of hamer tot gruis slaan.
  • IJs over schaal verdelen en oesters in schelp erop leggen.
  • Elke oester besprenkelen met gembervinaigrette.
  • Oesters uit schelp slurpen.

Voedingswaarden

Voedingsfeiten
Oesters met gembervinaigrette
Hoeveelheid per portie
Calorieën 40
% Dagelijkse waarde*
koolhydraten 3g1%
Eiwit 4g8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.