Oesters met gembervinaigrette

      Reacties uitgeschakeld voor Oesters met gembervinaigrette

Oesters met gembervinaigrette

Recept categorie Zeevruchten
Keuken: Australische keuken
Totaal tijd 20 minuten
Porties 4
Calorieën 40 kcal
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 12 oesters
  • 2 cm verse gemberwortel geschild
  • 2 limoenen geperst
  • 3 takjes verse koriander fijngesneden
  • mespunt cayennepeper
  • ijsklontjes

Ook nodig

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oester met bolle kant naar beneden in dubbelgevouwen theedoek stevig tegen werkvlak aandrukken.
  2. Oestermes tussen 2 schelphelften in scharnier steken.
  3. Lemmet van mes heen en weer bewegen om sluitspier van oester te vinden.
  4. Bovenkant van sluitspier doorsnijden en met draaibeweging schelp openmaken.
  5. Oester recht houden zodat oestervocht er niet uit loopt.
  6. Platte schelp verwijderen.
  7. Onderkant van sluitspier lossnijden zodat oester los in schelp ligt, eventueel gruis verwijderen.
  8. Gemberwortel in stevige knoflookpers boven limoensap uitknijpen, koriander erdoor roeren en op smaak brengen met cayennepeper.
  9. IJsklontjes in theedoek wikkelen en met deegroller of hamer tot gruis slaan.
  10. IJs over schaal verdelen en oesters in schelp erop leggen.
  11. Elke oester besprenkelen met gembervinaigrette.
  12. Oesters uit schelp slurpen.
Voedingsfeiten
Oesters met gembervinaigrette
Hoeveelheid per portie
Calorieën 40
% Dagelijkse waarde*
Totaal koolhydraten 3g 1%
Eiwit 4g 8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.