Okonomayaki met gamba’s

      Geen reacties op Okonomayaki met gamba’s

 

Okonomayaki met gamba’s

Japanse pannenkoek

Recept categorie Hapjes, Pannekoeken, Voorgerecht
Keuken: Japanse keuken
Extra info Oud & Nieuw
Porties 8
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor de okonomayaki:

  • 170 gram bloem
  • 6 g bakpoeder
  • ei
  • 40 g boter
  • 250 ml dashi bouillon
  • 2 bosuitjes
  • 12 gamba's

Voor de okonomiyakisaus:

  • 120 ml tomatenketchup
  • 15 ml worcestersaus
  • 90 ml mirin
  • 30 ml sojasaus
  • 30 g palmsuiker

Benodigdheden:

  • Beslag
  • 12 gamba ´s
  • Saus
  • Koriander
  • 3 el gebakken uitjes

Hoe maak ik het klaar?

Okonomiyaki (Japanse pannenkoek):

  1. Meng de bloem met de dashi en de eieren tot een glad beslag.
  2. Voeg bakpoeder toe en meng goed door. Snijd de bosui in fijne ringen en meng deze door het beslag.
  3. Maak de gamba’s schoon en bewaar tot serveren in de koelkast.

Okonomiyakisaus:

  1. Breng de tomatenketchup, worcestersaus, mirin, palmsuiker en de sojasaus samen aan de kook en roer door tot de suiker is opgelost. Laat het afkoelen.

Serveren:

  1. Verwarm de tepanyakiplaat voor op stand 8 á 9
  2. Vet de tepanyaki of koekenpan in met olie.
  3. Schep het beslag op de teppanyakiplaat of in de koekenpan en vorm tot 12 kleine pannenkoekjes met een doorsnede van 6 cm.
  4. Bak aan beide kanten tot de okonomiyaki gaar is, stoom* of bak de gamba’s gaar en leg deze op de okonomiyaki. Drapeer hier wat saus overheen.
  5. Garneer het met de uitjes en koriander en serveer direct.
  6. *Leg de gamba's in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
  7. Stand: Koken universeel
  8. Temperatuur: 85 °C
  9. Tijd: 5-7 minuten, afhankelijk van de grootte

Tips / Opmerkingen

Heerlijk als hapje voor oudejaarsavond!

Meng wat witte kool met julienne gesneden wortel en maak aan met sushi azijn. Doe dit tussen de okonomiyaki en gamba's. Zo ziet het gerechtje er nog lekkerder uit!