Oliebollen 5

      Reacties uitgeschakeld voor Oliebollen 5

Oliebollen 5

Recept categorie Basisrecept, Gebak
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Oud & Nieuw
Porties 30
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr bloem
  • 1 eetlepel zout
  • 25 gr gist
  • 1/2 liter melk lauwe
  • 1 ei
  • 200 gr rozijnen evt. van tevoren geweld
  • 50 gr sukade
  • 25 gr oranjesnippers
  • 2 grote appels of dubbele aantal kleine

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de gist met een beetje melk of honing zacht en laat dit even staan.
  2. Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar en klop het geheel een tijdje flink tot een luchtig beslag ontstaat.

  3. Laat dit afgedekt op een warme plaats ± 30 minuten rusten.
  4. Verhit de olie en bak daarin de oliebollen.

Tips / Opmerkingen

naar smaak kunt u gebruik maken van in rum gewelde gele en bruine rozijnen in plaat van oranjesnippers kunt u verse in reepjes gesneden sinaasappelschil gebruiken en verder: walnoot of geroosterde hazelnoten meer dan de aangegeven hoeveelheid appels geconfijte vruchtenstukjes