Oliebollen 6

      Reacties uitgeschakeld voor Oliebollen 6

Oliebollen 6

Recept printen
Recept categorie: Gebak
Land van herkomst: Nederland
Dieët / Speciale gelegenheid: Oud & Nieuw
Porties: 25
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr bloem
  • 15 gr gist
  • 1 1/2 dl water ( of melk)
  • 25 gr suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de bloem in een kom.
  • Verbrokkel de gist en meng hem met het lauwe water of de lauwe melk.
  • Voeg 1 eetlepel suiker toe.
  • Maak een kuiltje in de bloem, giet daar het gistmengsel in en voeg er geleidelijk de lauwe melk bij.
  • Besla het deeg flink met een houten lepel en voeg er het ei bij.
  • Bedek de kom met een doek en laat het deeg 30 minuten rijzen.
  • Dompel, om plakken te vermijden, een lepel in vet of olie en schep daarmee het deeg uit de kom.
  • Bak de bollen in zeer heet frituurvet en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Dien ze op, bestrooid met poedersuiker.