Oliebollen 7

      Reacties uitgeschakeld voor Oliebollen 7

Oliebollen 7

Print
Categorie: Gebak
Keuken: Nederlandse keuken
Keyword: Oud & Nieuw
porties: 35
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 20 gr gist of 1 zakje gedroogde gist
  • 1/2 liter melk
  • 500 gr bloem
  • 1 ei
  • 10 gr zout
  • 100 gr krenten
  • 100 gr rozijnen
  • 50 gr sukade
  • 25 gr oranjesnippers
  • 1 appel
  • slaolie of zonnebloem- of arachideolie

Bereidingswijze

  • Was de krenten en rozijnen, laat ze goed uitlekken en dep ze met een schone theedoek droog.
  • Verwarm de melk tot lauwwarm.
  • Los de gist op in een paar eetlepels van de lauwwarme melk.
  • Vermeng in een ruime kom de bloem met het zout en maak in het midden een kuiltje.
  • Giet in het kuiltje de opgeloste gist en voeg het ei toe.
  • Roer van het midden uit een glad beslag door de bloem geleidelijk met de lauwwarme melk te vermengen (het is mogelijk, dat niet alle melk nodig is).
  • Voeg de krenten en rozijnen, de in stukjes gesneden sukade en oranjesnippers en de geschilde en in stukjes gesneden appel toe.
  • Bedek de kom met een vochtige doek en laat het beslag op een lauwwarme plaats ± 1 uur rijzen.
  • Maak de olie dampend heet (180-190°C).
  • Laat met behulp van 2 lepels kleine hoeveelheden van het beslag in het hete vet glijden en bak de oliebollen gaar en goudbruin.
  • Neem ze met een frituurlepel of schuimspaan uit de pan en laat ze op poreus papier uitdruipen.
  • Presenteer de oliebollen bestrooid met poedersuiker.