Olijvenpretzels

      Geen reacties op Olijvenpretzels

 

Olijvenpretzels

Dit door recept is Foodies ter beschikking gesteld aan Tante Fanny

Recept categorie Gerecht met groenten, Koude Hapjes, Warme hapjes
Keuken: Duitse keuken
Extra info Lactosevrij, Vegetarisch
Porties 12 stuks
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Giet de olijven af en laat ze uitlekken. Hak de olijven zeer fijn en meng er de olijfolie doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor.
  2. Rol het bladerdeeg uit en besmeer het dun met het olijvenmengsel. Snijd het deeg in repen van ca. 5 cm bij 24 cm. Rol de repen voorzichtig op tot dunne rolletjes en vorm er op een met bakpapier beklede bakplaat pretzels van.
  3. Meng de eidooier met de melk en besmeer de pretzels met dit mengsel. Bestrooi met grof zeezout en bak de pretzels in ca. 25 minuten goudbruin in de oven