Oma’s cake

      Geen reacties op Oma’s cake

 

Oma’s cake

Recept categorie Cake
Porties 8
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 250 gram boter + boter om in te vetten
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zest van 1 limoen geraspte schil
  • 250 gram bloem gezeefd + bloem om te bestuiven

Extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Meng boter en suiker met de keukenmachine gedurende ca. 2 minuten op de hoogste stand.
  3. Voeg de eieren één voor één aan het mengsel toe.
  4. Voeg vervolgens een snufje zout, het limoensap en de zest toe en werk dit volledig door het mengsel.
  5. Spatel (dus niet met de keukenmachine) het gezeefde bloem in gedeelten door het beslag totdat het opgenomen is.
  6. Vet de bakvorm in en bestuif deze met een beetje bloem.
  7. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  8. Plaats de cake in een niet voorverwarmde combi-stoomoven.
  9. Stand: Combinatiestand - Hetelucht Plus
    150 °C
    100 % vocht
    ca. 60 minuten

     Of 

    Stand: Combinatiestand - Boven- en onderwarmte

    170 °C

    100 % vocht

    ca. 60 minuten

  10. Laat de cake een paar minuten in de uitgeschakelde oven staan. Stort de cake vervolgens op een rooster zodat hij verder kan afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Tip voor een geweldig effect: bak de cake in een rozenbakvorm. Zet de cake, zodra deze afgekoeld is, op een cakeplateau en bestuif hem voor het serveren met poedersuiker. Garneer met verse frambozen en blauwe bessen.