Omelet met doperwtjes en bosui

      Reacties uitgeschakeld voor Omelet met doperwtjes en bosui

Omelet met doperwtjes en bosui

Recept categorie Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 eetlepel olijfolie traditioneel
  • 1 ui gesnipperd
  • 8 scharreleieren
  • 1 pot doperwten extra fijn à 350 g uitgelekt
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 50 gram belegen kaas geraspt
  • peper
  • zout
  • zoete chilisaus
  • eetlepel peterselie fijngehakt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie verdeeld over 2 koekenpannen met anti-aanbaklaag en verdeel de ui erover. 

  2. Fruit de ui op een halfhoog vuur 3 minuten. 

  3. Klop intussen de eieren met 1 dl koud water los en roer er de doperwten, de bosuitjes, de kaas en peper en zout naar smaak door.

  4. Schenk het eimengsel in de twee pannen en bak er 2 omeletten van. 

  5. Keer de omeletten met behulp van een deksel als de bovenkant van het ei bijna gestold is. 

  6. Snijd de omeletten in punten en verdeel ze over 4 borden. 

  7. Schenk er chilisaus naar smaak over en garneer met de peterselie. 

  8. Lekker met gebakken aardappelen en een groene salade.