Omelet met zalm en Hollandaisesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Omelet met zalm en Hollandaisesaus
Print

Omelet met zalm en Hollandaisesaus

Categorie Gerecht met ei, Gerecht met groenten
Keuken Nederlandse keuken
porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 500 gram peultjes
  • 3 bosuitjes
  • 1 zakje kleine krieltjes (450 gram)
  • 6 eieren
  • 1 bakje gerookte zalmsnippers (200 gram)
  • ½ zakje verse peterselie (a 30 gram)

Hoe maak ik het klaar:

  • Peultjes schoonmaken en in 6 minuten beetgaar koken. 
  • Bosuitjes in ringetjes snijden. 
  • Krieltjes in 8 minuten gaarkoken. 
  • Eieren loskloppen met 3 eetlepels water, bosui, zalmsnippers, zout en peper naar smaak. 
  • In 2 koekenpannen elk 1 eetlepel boter verhitten en van eimengsel een voor een 4 omeletten bakken, eventueel extra boter gebruiken. 
  • Omeletten die klaar zijn warmhouden. 
  • Intussen saus volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 
  • Peterselie fijnknippen. 
  • Rest van boter door saus roeren. 
  • Omeletten over 4 borden verdelen. 
  • Peultjes erop leggen en omelet dubbelklappen. 
  • Aardappeltjes met peterselie mengen en naast omelet scheppen. 
  • Hollandaisesaus over omelet en aardappels schenken.
  • Wijnadvies: Antinori Cipresseto Rosato Toscana