Omelet met zalm en Hollandaisesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Omelet met zalm en Hollandaisesaus

Omelet met zalm en Hollandaisesaus


Recept categorie Gerecht met ei, Gerecht met groenten
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 500 gram peultjes
  • 3 bosuitjes
  • 1 zakje kleine krieltjes (450 gram)
  • 6 eieren
  • 1 bakje gerookte zalmsnippers (200 gram)
  • ½ zakje verse peterselie (a 30 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Peultjes schoonmaken en in 6 minuten beetgaar koken. 

  2. Bosuitjes in ringetjes snijden. 

  3. Krieltjes in 8 minuten gaarkoken. 

  4. Eieren loskloppen met 3 eetlepels water, bosui, zalmsnippers, zout en peper naar smaak. 

  5. In 2 koekenpannen elk 1 eetlepel boter verhitten en van eimengsel een voor een 4 omeletten bakken, eventueel extra boter gebruiken. 

  6. Omeletten die klaar zijn warmhouden. 

  7. Intussen saus volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 

  8. Peterselie fijnknippen. 

  9. Rest van boter door saus roeren. 

  10. Omeletten over 4 borden verdelen. 

  11. Peultjes erop leggen en omelet dubbelklappen. 

  12. Aardappeltjes met peterselie mengen en naast omelet scheppen. 

  13. Hollandaisesaus over omelet en aardappels schenken.

  14. Wijnadvies: Antinori Cipresseto Rosato Toscana