Omelette Roquefort

      Reacties uitgeschakeld voor Omelette Roquefort

Omelette Roquefort

Recept categorie Gerecht met ei, Gerecht met kaas
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 200 gr spinazie
  • 10 eieren
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 100 gr Roquefort Danish blue of een andere blauwschimmelkaas 3
  • aardappelen
  • 50 gr boter
  • peper zout
  • peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de spinazie en dep hem droog.
  2. Smelt 25 gr boter in een koekenpan en laat de spinazie in ± 4 minuten
  3. slinken.
  4. Klop de eieren in een kom los en voeg peper, zout, de crème fraîche, de
  5. spinazie en de kaas toe.
  6. Roer alles goed door elkaar en zorg dat de kaas goed door het mengsel is
  7. verdeeld.
  8. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  9. Bak de aardappelen ± 10 minuten in wat boter en neem ze uit de pan.
  10. Doe 1/4 van de aardappelen in een koekenpan, voeg 1/4 van het ei-spinaziekaasmengsel
  11. toe en bak er een omelet van.
  12. Bak zo ook de andere drie omeletten.
  13. Serveer ze op voorverwarmde borden en strooi er de gehakte peterselie over.

Tips / Opmerkingen

Geef er geroosterd brood en kruidenboter bij.